Крегул Ю.І. Правові основи державного управління економікою України (2003)

8.10. Правовий статус місцевих органів виконавчої влади у сфері будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.

8.10.1. Державний статус управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації.

Державний статус управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, регламентується Типовим положенням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31 грудня 1996 р. № 2402 “Про затвердження Типового положення про управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації”.

Управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації (далі-управління) є структурним підрозділом облдержадміністрації що утворюється її головою. Управління підзвітне і

підконтрольне голові облдержадміністрації та Держжитлокомунгоспу України.



У правління реалізує програми розвитку житлово-комунального господарства області, несе відповідальність за його стан, координує діяльність підприємств, установ та організацій галузі.

Управління у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Держбуду, розпорядженнями облдержадміністрації, рішеннями органів місцевого самоврядування, а також Положенням про управління.